Keletas naujų valgo.me receptų

Šiam savaitgaliui valgo.me portalas paruošė jums dar vieną naują pažintį ir naujus skonius.

Varškės ir bulvių tortas

1/2 kg. varškės, ½ kg. išvirtų ir supjaustytų bulvių, 300 gr. cukraus. 3 kiaušiniai ir truputį migdolų aliejaus, 1 citrinos sunka 1/8 kg. razinų.

Kiaušinių tryniai su cukrumi gerai ištrinami, paskui sudedamos bulvės, varškė, citrinos. Pagaliau sudedami išplakti baltymai. Paskui jau kepama paruoštoje formoje 1 ½ val.

Varškės tortas

  • 250 g varškės;
  • ½ kg kvietiniu miltų;
  • 200 g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1/4 litro pieno;
  • ½ citrinos žievelės;
  • 1 bakinas — kep. milt. 125 g;
  • razinų, 30 g, kapotų migdolų ir truputį cinamono.

Varškės torto paruošimas:

  1. Kiaušinių tryniai, cukrus ir citrinos žievelė reikia gerai ištrinti, paskui pridėti per sietelį pertrintą varškę, razinas, migdolus, miltus sumaišytus su kep. milteliais ir išplaktus baltymus.
  2. Sudėjus į paruoštą kepimo formą, apibarstyti cinamonu ir kepti 1 — 1 ½ valandos.

Tortas turi būti labai gerai iškepęs.

Žuvies mišrainė

Geriau tinka stambi žuvis, kuri turi mažiau kaulų (ašakų). Žuvis išverdama visa parūgštintame vandenyje ir atšaldyta, supjaustoma nedideliais gabaliukais. Arba, pirma žuvį žalią supjausčius nedideliais gabaliukais, reikia sudėti į sviestu išteptą keptuvą užpilti trupučiu vandens ir uždengus pastatyti ar į orkaitę, ar ant kampo plytos, kad žuvis pamažu išsitroškintų. Paskui su keptuve pastatoma šaltoje vietoje, kad atvėstų.

Į pusdubenį dedama eilėmis žuvis, išvirti ir supjaustyti cukriniai burokėliai ir virtos pjaustytos bulvės. Visa sudėjus, apipilama garstyčių padažu, arba majonezu.

Garstyčių padažas

Imama lygiomis dalimis garstyčios, kiaušinių tryniai, grietinės, tirpyto sviesto ir vyninio acto. Neturint vyninio acto, dedama paprasta acto esencija, tik tiek, klek reikalinga rūgštumo. Viską sudėjus į emaliuotą puodą, reikia pridėti druskos, pipirų ir cukraus. Puodą pastačius ant plytos maišyti, kol viskas gerai susimaišys ir pradės tirštėti, tik saugoti, kad neužvirtų.

Padažas šiltas užpilamas ant mišrainės. Mišrainė pastatoma šaltai, kol padažas atšals ir sukietės. Paskui jau duodama stalan.

Kopūstų salotos

Mišrainei tinka baltieji ir raudonieji kopūstai. Kopūstai imami žali. Pirma kopūstai supjaustomi smulkiai, panašiai kaip rauginimui. Paskui kopūstai užplikomi verdančiu vandeniu, kad išeitų kartumas. Palaukus keletą minučių vanduo nupilamas, ir kopūstai perpilami šaltu vandeniu. Ką vanduo nuo kopūstų yra visai nuvarvėjęs, tada užpilama sumaišytas aliejus su praskiesta acto esencija arba vyniniu actu. Pagaliau pridedama druskos ir kas mėgsta cukraus. Tokią mišrainę duodama ir prie mėsos valgių.

Toji mišrainė gali stovėti keletą dienų.

Bulvių salotos

Pirma išverdamos neluptos bulvės. Kai pravėsta, bulvės nulupamos, supjaustomos riekelėmis ir sudedamos į mažus pusdubenius. Bulvės apipilamos aliejumi sumaišytu su vyniniu actu, arba praskiesta acto esencija. Prie mišinio pridedama truputį mėtų, pipirų ir druskos.

Taip paruoštos bulvės duodamos kaip užkandis.

Įrašas paskelbtas temoje Laisvalaikis. Išsisaugokite pastovią nuorodą.